Menü
Kérdése van?
06 30 535 2181
Üzenetküldés

Tömeges ár módosítás export/import funkció segítségével

Ismerje meg, hogyan lehet egyszerűen tömeges ár módosítást elégezni az export/import funkció segítségével.

Egyéb > Export/import > Termékek exportálása felületen legyenek kiválasztva az alábbi mezők:

A kapott XLSX fájlban el kell végezni az ár módosítást.

Fontos, hogy a termékazonosító ne legyen törölve, mert akkor új termékként rögzíteni fogja a rendszer az adott sorhoz tartozó terméket.

A módosítást követően az Egyéb > Export/import > Termékek importálása felületen fel kell tölteni a fájlt. Ezen a felületen található alapértelmezett beállításokat ne módosítsa.

A feltöltött fájl feldolgozását a rendszer minden 5. percben kezdi meg (10:05-10:10-10:15..stb..).

A feldolgozást követően az Egyéb > Export/import > Befejezett importok menüpontban elérhető a napló, amelyben az elvégzett importálás részletei láthatóak (esetleges hibaüzenetek is itt tekinthetőek meg).

Sávos kedvezményekhez tartozó árak módosítása az export/import funkció segítségével:

Abban az esetben, ha sávos kedvezmények használva vannak az áruházban, az alábbiak szerint lehet elvégezni a sávos kedvezményekhez tartozó adatok/árak megadását az export/import funkcióval.

A kiegészítő bekapcsolásával (Kiegészítők > Kiegészítők listája > Sávos kedvezmények export/import) a SavosKedvezmenyekBrutto oszlop használhatóvá válik az export/import funkcióval (Egyéb > Export/Import).

A SavosKedvezmenyekBrutto mező formátumára egy példa:

2-14:9000|15-99:8000

Ez 2 sávot határoz meg, 2-14 mennyiség között 9000 bruttó árat, 15-99 mennyiség között pedig 8000 bruttó árat.
A | elválasztó karakterrel (AltGr+W) tetszőleges számú sáv megadható. A sáv után a : (kettőspont) karakter választja el az árat. Space karakter használata sehol sem megengedett, hibás importálást eredményezhet (tehát mindent egybe kell írni, TÓL-IG:ÖSSZEG).

Egyedi árakkal rendelkező csoportok esetén a SavosKedvezmenyekBrutto_csoportazonosító oszlop használható.

A Beállítások > Vásárlói csoportok menüpontból elérhető listában láthatóak a csoportazonosítók.

A módosított fájl feltöltését megelőzően, javasolt az összes exportálható mezővel egy exportot készíteni biztonsági mentésként.

Felhasználói hibából esetlegesen bekövetkezett adatvesztés miatt, az általunk történő helyreállítás külön díjazás ellenében történik.

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben