Menü
Kérdése van?
06 30 535 2181
Üzenetküldés

Termék árak

Egy termékre vonatkozóan számos adat rögzíthető. A termék adatlap 7 "tabra" (fülre) van bontva az átláhatóság és könnyebb kezelhetőség érdekében. Jelen útmutatóban a bal oldali listában a Termékek menüpont 7 almenüre van bontva a könnyebb átláthatóság érdekében.

Webáruház termék árak

Áfa %

A termékre vonatkozó áfa % mértéke. Alapértelmezetten a Beállítások > Alapvető működés > Alapértelmezett ÁFA mezőben megadott értéket használja a rendszer. Szükség esetén módosítható minden egyes termékre vonatkozóan.

HUF

A használni kívánt valutanemekben rögzíthető a termék ára. A nettó és bruttó értékek bármelyike megadható, mert a megadott áfa érték alapján automatikusan kiszámításra kerül a nettó illetve a bruttó ár attól függően, hogy melyik árat adta meg.

Nettó ár

A termék nettó ára.

Bruttó ár

A termék bruttó ára.

Tipp: A termék ára vásárlói csoportonként akár eltérő is lehet. Meghatározhat adott csoportnak egységesen fix kedvezmény %-ot vagy akár termékenként teljesen egyedi árat mely az adott csoportra van érvénybe. A vásárló csoportok kezelése a Beállítások > Vásárló csoportok menüpontban érhető el.

Sávos (mennyiségi) kedvezmények

Vásárolni kívánt darabszámhoz köthető mennyiségi kedvezmény, melynek keretén belül meghatározható, hogy hány darab termék vásárlásától kívánja kedvezőbb áron adni az adott terméket.

Példa: 2-5 db vásárlása eseté az alapártól eltérően mindössze bruttó 100 Ft a termék bruttó 110 Ft helyett.

Tipp: minden esetben a rögzítést követően ellenőrizze, hogy az elgondolásának megfelelően határozta-e meg a kedvezményt, végezzen próba rendelést. A mennyiség alsó és felső értéke is kötelezően megadandó adat.

Akciós árak

Akciós nettó és bruttó ár megadási lehetőség az adott termékre vonatkozóan. Az akció ár használata esetén a webáruház publikus felületén a normál ár áthúzásra kerül és az akciós és kerül kiemelésre.

Akciós árak

Akció időtartama

Kezdete

Egy akciós ár érvényességi idejének kezdeti dátumát rögzítheti. Beállítás függvényében a publikus felületen megjelenítésre kerül egy visszaszámláló amely az akcióból hátralévő időtartamot jeleníti meg. Erre vonatkozó beállítás a Beállítások > Alapvető működés > Működés opcióban végezhető el.

Vége

Egy akciós ár érvényességi idejének befejező dátumát rögzítheti.

Az árak opcióban a rögzített valuták és vásárlói csoportok függvényében több ár megadási lehetőség is megjelenítésre kerül. Ha több valutát használ, mindegyik valutára vonatkozóan megjelennek az ár megadási lehetőségek, csak úgy mint az egyes vásárlói csoportokra vonatkozóan.

Az akciós időszak megadása nem kötelező.

Amennyiben megadásra kerül az akció időtartama beállítható, hogy a termék lista nézetben és az adatlapon egy visszaszámláló jelezze az akcióból hátralévő időt. Ez a beállítás a Beállítások > Alapvető működés > Működés > Akcióknál visszaszámlálás opció bekapcsolásával aktiválható.

Tipp: kijelezhető az Akcióknál raktárkészlet kijelzés és az Akcióknál mérték kijelzés szintén a Beállítások > Alapvető működés > Működés menüpontban

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben