Menü
Kérdése van?
06 30 535 2181
Üzenetküldés

Google Shopping feed

A Google Shopping szolgáltatás használatához szükséges feed eléréséhez első lépésként aktiválnia a kell a Google Shopping Feed elnevezésű kiegészítőt a webáruház adminisztrációs felületén.

A kiegészítő aktiválásához kattintson a baloldali menüben a Kiegészítők > Kiegészítők listája > Google Shopping Feed > Aktiválás gombra.

Az aktiválás után a Google Shopping Feed kiegészítő elemének Műveletek gombjára kattintva érhető el a feed webcím illetve a kapcsolódó beállítások.

FONTOS!
Nem javasolt a fájlt letölteni, majd a letöltött példányt feltölteni a Google Merchant Centerbe, helyette Ütemezett lekérés lehetőséget választva javasolt az URL címet megadni.

A kiegészítő aktiválásával a termék adatlap Kiegészítők fülön Google Shopping Feed specifikus beállítások rögzíthetőek. Megadható a termékhez tartozó GTIN és Google-termékkategória.

Lehetőséget biztosítunk a termék cikkszámának használatára GTIN értéknek, ehhez kattintson a Google Shopping Feed kiegészítő adatlap > Műveletek > Beállítások menüpontjára és válassza ki a Cikkszám használata GTIN értéknek lehetőséget.

Fontos!

Csak és kizárólag abban az esetben használja a GTIN érték megadási lehetőséget, ha az értékesített termékkör szükségessé teszi.

További információk GTIN azonosítóról: https://support.google.com/merchants/answer/6324461?hl=hu
További információk a Google-termékkategóriáról: https://support.google.com/merchants/answer/6324436?hl=hu

GTIN és Google-termékkategória adatok rögzítése illetve kezelése az export/import funkció segítségével is elvégezhető (Egyéb > Export/Import > Termékek exportálása illetve Termékek importálása) A pontos mező elnevezés megismeréséhez készítsen egy exportot.

További információk az export/import funkcióról: https://utmutato.startuzlet.hu/utmutato_kereso?search=export%2Fimport

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ » Rendben